2011.05.04. 16:09| Szerző: KDNP

Szerző: tradeeditor | Dátum: 2011. 04. 29. 12:31 | Utolsó módosítás: 2011. 04. 29. 20:42

Tervek szerint a csillagozáson kívül egy nemzeti védjeggyel rendelkező szállodaminősítési rendszer is létrejönne. Mindezt Szatmáry Kristóf, belgazdaságért felelős államtitkár, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta el a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) és a KISOSZ megyei szervezetének fórumán, csütörtökön, Balatonfüreden.

Szatmáry az Útitárskártya.hu internetes portál tájékoztatása szerint ekképp fogalmazott: “Az elmúlt időszakban komolyabb hullámokat vert a szálláshely minősítések rendszerének kérdése. Sajnálatos módon az előző kormányzat alatt a szálláshely minősítésekből, egyszerűbb nevén csillagozásból az állam kivonult, és lényegében nemzeti védjegy nélkül hagyta a szálláshelyeket. Ettől vissza kíván lépni a kormányzat. Már benyújtottuk különböző államigazgatási egyeztetésre ezt a javaslatot. Az idén júliusban járt volna le a korábbi szabályozása ennek a minősítésnek. Ezt meg kívánjuk egy évvel hosszabbítani. Terveink szerint az elkövetkező évben lenne egy önálló, tehát a szálloda szövetség által kiadott csillagozáson kívül egy nemzeti védjeggyel rendelkező szálloda minősítési rendszer is. Ennek a kidolgozása is folyamatban van.”

Az Útitárskártya szerzője, Győrffy Árpád kérdésére Szatmáry hozzátette: a nemzeti minősítési rendszer alkalmazása, a jelenleg még élőhöz hasonlóan kötelező lenne a szálláshelyek részére. Arról minden szálláshely maga dönthetne, hogy be akar-e kapcsolódni más minősítési rendszerbe, a szállodák esetében például a Magyar Szállodaszövetséghez kötődő Hotelstars rendszerbe – írja a turizmusonline.hu.

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr272877405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.