2009.12.18. 08:30| Szerző: KDNP

 Kedves Barátaink!

Ma reggel olvastam az alábbi érdekes kis cikket, melyet megosztok veletek:

 

Nem csökkenhet a nemzeti marketingkeret
A Nemzeti Turisztikai Bizottság december 17-i ülésének vendége volt Oszkó Péter. A pénzügyminiszter – miután részletes tájékoztatást adott a kormány válságkezelő gazdaságpolitikájáról – válaszolt a szakmabeliek kérdéseire. Többek között elmondta, hogy nem ismert még az APEH végleges állásfoglalása abban a kérdésben, hogy az MT Zrt. lehet-e áfa visszaigénylő, de ígéretet tett arra, hogy amennyiben negatív döntés születik, akkor a megfelelő összeggel „felbruttósítják” a nemzeti marketing büdzsét.
Más kérdésekben, például a fürdők áfájának csökkentésében, vagy az üdülési csekkek adó alá vonásában nem tudott ilyen kedvező választ adni, arra azonban utalt, hogy 2010 elején elképzelhető valamilyen kompenzálás az idegenforgalmi adó után járó költségvetési támogatás csökkenésére. Oszkó Péter elismeréssel szólt a szakma lobbitevékenységéről, s amikor Ujhelyi István elnök vidéki programja miatt távozott, s Wolff Péter társelnök vette át az ülés vezetését, külön is hangsúlyozta a MeH államtitkárának szerepét a turizmust érintő döntések alakításában. (Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2009.Dec.18)

 

De a vendégek száma csökkenhet

 

Örömmel olvastuk, hogy semmilyen baj nincs a turizmusban, és a szakma lobbi tevékenység kítünő! Persze ettől sajnos nem lessz több turista, és az utazási irodák áfa kulcsa  továbbra is értelmetlenűl magas!! Naponta olvassuk, hogy micsoda sikerrel zárultak a különböző promociók, study tour-ok! De mikor látjuk, hogy a KSH szerint is "zuhan a turizmus" , el kellene azon gondolkodni, vajon jól van e ez a pénz felhasználva??

Vajon tényleg olyan államititkárra van szükségünk, akinek semmilyen turisztikai végzettsége nincs?

 

 

 |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr861606029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loopglover 2009.12.18. 14:47:22

Kedves Barátaink !

Az elmúlt hetekben nem tudom kinek az ingerküszöbét lépte át az a hír, hogy Zala megyében illegális utazásszervezőket jelentettek fel legális utazási irodák.A gond csak az, hogy illegális utazás szervezés nem bűncselekmény, "csak" szabálysértés...Igen, megint itt tartunk.Megéri feketén ,illegálisan utaztatni, utazást szervezni. Adókat, járulékokat nem fizetnek, költségek minimálisak,haszon nagy. Ezek után játszva kifizeti a 100.000 Ft-s bírságot a jegyzőnek.Ismét buli van..))

Loopglover 2009.12.18. 14:52:19

Tisztelt Törvényhozók !

Ma hazánkban, 1130 bejegyzett utazási és utazásszervező iroda működik.Ausztriában 436, velünk hasonló adottságú Csehországban 518.
Az nem lenne gond, hogy ennyi utazási iroda működik az országban. Ez annak a jele lenne,hogy sokan utaznak.Sajnos nem így van. Aki utazási irodát csődbe visz, az sajnos utána kisebb trükkökkel ott folytathatja ahol abbahagyta. Minden következmény nélkül lehet az utasokat megkárosítani, a biztosító úgyis fizet. Ha fizet....