2014.08.04. 11:08| Szerző: KDNP

Eddig közel 180 ezer gyerek járhatott már az Erzsébet-táborokban, és idén már a négyszázezredik pályázó táborozhat majd a program keretében.

Kurucz Éva a zánkai Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az Erzsébet-program a társadalom széles rétegeinek - a nagycsaládosoknak, a gyermekeknek, a nyugdíjasoknak és a fogyatékossággal élőknek egyaránt – nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Míg 2010 előtt az étkezési utalványokból befolyt összeg kizárólag a külföldi tulajdonú cégek profitját gyarapította, addig ez a pénz ma Magyarországon marad és kizárólag szociális célokra fordítható – emlékeztetett.

A kormányszóvivő tájékoztatott arról is, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatok segítségével az elmúlt két évben több százezren – köztük több mint 180 ezer gyermek – táborozhattak. Idén pedig a négyszázezredik pályázót köszönthetjük majd – tette hozzá. Kurucz Éva leszögezte, az Erzsébet-program Európában az egyik legsikeresebb módja az állam szociális felelősségének érzékeltetésére.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr556572267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.