2014.08.04. 11:11| Szerző: KDNP

Az utóbbi időben szinte hetente jött hír arról, hogy Magyarország valamely városa, tája vagy épülete milyen népszerű a világ turistái körében. Most egy nemzetközi szavazáson bronzérmes lett Budapest egyik szállodája.

gresham740.jpg

Az amerikai Travel+Leisure (vagyis utazás és szabadidő) magazin közel húsz esztendeje minden évben megszavaztatja olvasóit, hogy szerintük melyek a világ legjobb szállodái. A válaszadók több kategóriában is voksolgattak: díjazhatták például az elhelyezkedést, az ételeket vagy a szobák minőségét. Az idei megmérettetésen a világ számos ismert hotelje mellett feltűnt egy budapesti szálloda is, méghozzá mindjárt az előkelő harmadik helyen. A Four Seasons lánchoz tartozó Gresham-palotáról van szó, melyről a lap azt írja: a Four Seasons luxusmárka 125 millió dolláros befektetésének is köszönhető, hogy a felújítás után ismét régi pompájában tündököl a magyar palota. Az amerikaiak szerint csodálatos élmény a Duna-partra néző szobában pihenni, és megemlítik a szemközti oldalon lévő Budai Várat is, valamint annak népzenei fesztiválját.

A győztes egyébként a montanai Triple Creek Ranch lett, utána következik a Costa Ricában található Nayara Springs Hotelt, s őt szorosan követve a budapesti Gresham-palota a bronzérmes.

Forrás: valasz.hu

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr686572275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.