2015.08.14. 10:38| Szerző: KDNP

Kövessen minket a Facebook oldalunkon, a képre kattintva.

 

facebook-logo.png

 |   | Szólj hozzá!
2014.11.28. 12:44| Szerző: KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt Turisztikai szakbizottsága szeretettel meghívja ülésére, melyet 2014.december.3-án 18.00 kezdettel tart a Budapest Keleti Károly utca 29. szám alatt.

Vendégünk:
Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár

Üdvözlettel:

Kocsy Béla
KDNP Turisztikai Szakbizottság - Elnök
Tel: 06/30 7603216
E-mail:kdnpturizmus@kdnp.hu

 |   | Szólj hozzá!
2014.11.28. 12:39| Szerző: KDNP

Az elmúlt hetekben több olyan nyilatkozat is elhangzott, amely a címben jelzett szándékról árulkodik. Most ezt erősítette meg L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár is beszédében a Velencei-tavi TDM konferencián november 27-én.

A Velence Resort & Spa szállodában megrendezett, a TDM szervezésében megvalósult fórumon a Velencei-tó turizmusának jövőjét és a főbb kihívásokat latolgatták az iránta elkötelezett politikusok, települési vezetők, szolgáltatók és szakemberek, illetve a térség turizmusát figyelemmel kísérő szakértők, érdeklődők.

velence_konf.jpg

Balról jobbra: Tessely Zoltán (országgyűlési képviselő), L. Simon László, Koszti András (Velence polgármestere), Ruszinkó Ádám.
Fotó: Pákozdi József

Könnyen lehet, hogy a TDM-hálózatfejlesztésben és a rendszer átalakításában egyfajta „pilot projekt” (s egyúttal reméljük best practise is) lesz majd a Velencei-tó, ahol, ha még nem is hivatalosan, de gyakorlatilag döntés született a két helyi TDM összeolvadásáról. Az így létrejövő szervezet egységes brandként vinné piacra a tó egészét, és végezné a különböző marketing- és értékesítési feladatokat is. Ez épp összecseng azzal a folyamattal, amely mondhatni országszerte elindult, s melyről a Magyar TDM Szövetség (MTDMSZ) országos konferenciáján is hallhattak a résztvevők.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2014.11.28. 12:36| Szerző: KDNP

ruszinko.jpgAz utóbbi négy év eredményeihez egyértelműen hozzájárult a Magyar Turizmus Zrt. professzionalizmusa – jelentette ki Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára egy interjúban.

Ruszinkó Ádám a Figyelőnek adott interjúban hangsúlyozta: Magyarország az európai egészségturizmusban vezető pozíció megszerzésére törekszik. Hozzátette: bízik abban, hogy a kedvező trend nem törik meg, s a turizmus ágazat 2020-ra az ország első számú iparága lesz. Már most 10 százalékkal járul hozzá a magyar GDP-hez, csaknem félmillió embernek ad munkát. Tovább erősíthetik felfutását a 2014–20 között az ágazat fejlesztésére jutó európai uniós százmilliárdok. Magyarország első számú márkája kétségtelenül Budapest. Kiugró sikerét a helyettes államtitkár a fővárosban megvalósult fejlesztéseknek tulajdonítja, s annak, hogy számos új termék- és szolgáltatásfejlesztés történt.

Jó bornak is kell a cégér, az utóbbi négy év eredményeihez egyértelműen hozzájárult a nemzeti turizmusmarketingért felelős szervezet, a Magyar Turizmus Zrt. professzionalizmusa is. Üzeneteik, amelyek szerint Budapest többet nyújt, mint azt a turisták várják, egyértelműen célba találnak – nyilatkozta Ruszinkó Ádám.

A cikk folytatása...

Az államtitkárság kiemelkedő szerepet szán az egészségturizmusnak, azon belül pedig a természetes tényezőkön (gyógyvíz, -iszap, mofetta, gyógybarlang) alapuló gyógyturizmusnak, ez ugyanis Magyarország egyedi, nemzetközi viszonylatban is versenyképes területe.

 

 |   | Szólj hozzá!
2014.11.28. 12:31| Szerző: KDNP

Leköröztük Rómát és Bécset is a Condé Nast Traveler utazási magazin legfrissebb toplistáján. Hetvenhétezer olvasó nem tévedhet - Budapest lett a világ harmadik legjobb városa, Firenze és az amerikai Charleston után.

A világ egyik legmeghatározóbb utazási magazinja, az amerikai Condé Nast Traveler jó szokásához híven 2014-ben is megszavaztatta olvasóival a világ legjobb úti céljait, városait, hoteleit és légitársaságait.

Idén 77 000 olvasó adta le voksát kedvenc városára, az első helyezett Firenze (Olaszország), a második Charleston (USA, Dél-Karolina), a harmadik pedig – tádááám – Budapest lett! (Igaz, hogy tavaly ugyanezen a listán a második helyen végeztünk Firenzével megosztva, de azért a bronz is szépen csillog.)

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2014.08.04. 11:13| Szerző: KDNP

A turizmus növekedése elsősorban a vidéki munkahelyteremtésnek kedvez – hangzott el Kurucz Éva sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő csütörtökön, a budapesti Szent István téren, Horváth Gergellyel, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettesével közösen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, az adatok azt mutatják, hogy Budapest és Magyarország egyre vonzóbb hely a turisták számára. Mint fogalmazott, „az igazi áttörést” a 2013-as év jelentette az ágazat számára, amikor a korábbi évektől eltérően nemcsak a beutazó, hanem a belföldi turizmus is markánsan tudott növekedni.

Európában egyedülálló eredményt értünk el ezzel, hiszen tíz százalékkal nőtt a belföldi turizmus, és ez az arány az idei év első hónapjaiban is folytatódott, sőt, a 2014-es év elmúlt hónapjaiban voltak olyan időszakok, amikor akár 10-20 százalékos volt a növekedés – ismertette Kurucz Éva.

A kormányszóvivő szerint „az a tény, hogy Magyarország jobban teljesít, és rekordokat dönt a belföldi turizmusban, a foglalkoztatásban is nagyon reményteli folyamatokat indított el”, ugyanis ez az ágazat különösen fontos a munkahelyteremtés szempontjából. Nagyobb belföldi turizmus, több munkahely és több vidéki munkahely – mondta Kurucz Éva.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2014.08.04. 11:11| Szerző: KDNP

Az utóbbi időben szinte hetente jött hír arról, hogy Magyarország valamely városa, tája vagy épülete milyen népszerű a világ turistái körében. Most egy nemzetközi szavazáson bronzérmes lett Budapest egyik szállodája.

gresham740.jpg

Az amerikai Travel+Leisure (vagyis utazás és szabadidő) magazin közel húsz esztendeje minden évben megszavaztatja olvasóit, hogy szerintük melyek a világ legjobb szállodái. A válaszadók több kategóriában is voksolgattak: díjazhatták például az elhelyezkedést, az ételeket vagy a szobák minőségét. Az idei megmérettetésen a világ számos ismert hotelje mellett feltűnt egy budapesti szálloda is, méghozzá mindjárt az előkelő harmadik helyen. A Four Seasons lánchoz tartozó Gresham-palotáról van szó, melyről a lap azt írja: a Four Seasons luxusmárka 125 millió dolláros befektetésének is köszönhető, hogy a felújítás után ismét régi pompájában tündököl a magyar palota. Az amerikaiak szerint csodálatos élmény a Duna-partra néző szobában pihenni, és megemlítik a szemközti oldalon lévő Budai Várat is, valamint annak népzenei fesztiválját.

A győztes egyébként a montanai Triple Creek Ranch lett, utána következik a Costa Ricában található Nayara Springs Hotelt, s őt szorosan követve a budapesti Gresham-palota a bronzérmes.

Forrás: valasz.hu

 |   | Szólj hozzá!
2014.08.04. 11:08| Szerző: KDNP

Eddig közel 180 ezer gyerek járhatott már az Erzsébet-táborokban, és idén már a négyszázezredik pályázó táborozhat majd a program keretében.

Kurucz Éva a zánkai Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az Erzsébet-program a társadalom széles rétegeinek - a nagycsaládosoknak, a gyermekeknek, a nyugdíjasoknak és a fogyatékossággal élőknek egyaránt – nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Míg 2010 előtt az étkezési utalványokból befolyt összeg kizárólag a külföldi tulajdonú cégek profitját gyarapította, addig ez a pénz ma Magyarországon marad és kizárólag szociális célokra fordítható – emlékeztetett.

A kormányszóvivő tájékoztatott arról is, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatok segítségével az elmúlt két évben több százezren – köztük több mint 180 ezer gyermek – táborozhattak. Idén pedig a négyszázezredik pályázót köszönthetjük majd – tette hozzá. Kurucz Éva leszögezte, az Erzsébet-program Európában az egyik legsikeresebb módja az állam szociális felelősségének érzékeltetésére.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2014.08.04. 11:06| Szerző: KDNP

A „Bejárható Magyarország Program” keretében, a kormány felújítja a legismertebb turistaházakat, útvonalakat és kilátókat. Kisírtáspusztán, az Ipoly Erdő Zrt. jóvoltából megújult menedékházban, és sátortáborban, közel 100 főt tudnak elszállásolni. Száz éve nem volt ilyen fejlesztés, és építkezés a legkedveltebb turistaházaknál.

Forrás: Harrach Péter Facebook oldala

10322847_752153911473393_6087759208497593579_n.jpg

 |   | Szólj hozzá!
2014.08.04. 11:03| Szerző: KDNP

Budapest lett a legjobb ár-érték arányú város 2014-ben is a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor legfrissebb, kedden nyilvánosságra hozott kutatása szerint.

budapest_slideshow.jpg

A legjobb ár-érték arány kategóriában a főváros Lisszabont és Hanoit előzte meg.
A városokat összesen 16 kategóriában rangsorolták. Tokió öt kategóriában is az első helyen szerepel: így a legbarátságosabb helyiek, a legjobb taxiszolgáltatás, a legtisztább utcák, a legjobb tömegközlekedés, és a legjobb általános élményt nyújtó világváros lett. A japán főváros 13 kategóriában benne van az első tízben.

New York, Róma, és Dubai egyaránt két-két kategória első helyét szerezték meg: New York a legjobb éttermek és éjszakai élet, Róma a látnivalók és a kultúra, Dubai pedig a vásárlás és a szállodák tekintetében lett a legjobb a városok között a TripAdvisor felmérése szerint.
Budapest 2013-ban is a turisztikai szakportál legjobb ár-érték arányú városa lett.

Forrás: turizmus.com

 |   | Szólj hozzá!
2014.08.04. 10:58| Szerző: KDNP

Jó hagyományaink vannak ezen a téren, hiszen 2011-ben, az európai vállalkozások közötti versenyen a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató - a II. kerületi Pasaréti téren működő Panda Hotel lett a „Teljes körű és felelős vállalkozás” kategória első helyezettje, 2007-ben pedig külön elismerést kapott a Széchenyi
Kártya Program.


(Forrás: Varga Mihály - Képviselői Hírlevél - 2014.05.23.)

Klikk a képre a teljes méretért.

10372507_801645289846632_6335961053686734764_n.jpg

 |   | Szólj hozzá!
2014.05.15. 16:37| Szerző: KDNP

Friss hírekért, információkért keressenek minket a Facebook oldalunkon!

Klikk a képre.

facebook.jpg

 |   | Szólj hozzá!
2013.12.23. 15:49| Szerző: KDNP

kdnp_turisztika_xmas_2013.jpg

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.22. 11:05| Szerző: KDNP

Klikk a képre a telljes méretért.

cimbalom.jpg

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.15. 13:38| Szerző: KDNP

Klikk a képre a teljes méretért!

konyv.jpg

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:30| Szerző: KDNP

Nagy érdeklődés mellett került sor a Családi Hotelek a magyar családokért program szakmai bemutatójára október 29-én Ráckevén.

A programban résztvevő két szálloda, a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel, illetve a noszvaji Oxigen Hotel**** & Zen Spa olyan szolgáltatási paletta kialakítására törekszik, mely lehetővé teszi a család több generációjának együttes pihenését, legalább rövid időre felelevenítve az egykori "nagycsaládokat". Az eseményt megnyitó Semjén György miniszterelnök-helyettes bevezetőjében elmondta: üdvözli a kisgyermekes családokra és a nagyszülőkre koncentráló szállodai filozófiát, hiszen javítják a családok életminőségét és erősítik a családi kötelékeket.

Farkas Tamás, a szállodák ügyvezetője hangsúlyozta: vendégeik kétharmada gyermekekkel érkezik, közöttük feltűnően magas a 3 éven aluliak aránya, szálláshelyük ugyanis tökéletesen felkészült a legkisebbek fogadására. Nagy alapterületű szobák, baba- és gyerekbarát eszközök, programok és animátorok gondoskodnak arról, hogy a család minden tagja jól érezze magát a házban. Nem csak külön gyermekmedencével, gyermekszaunával is rendelkeznek, parkjukban többféle szabadtéri játékra van mód. Egyik éttermüket kizárólag a gyermekes családok részére tartják fent. Koncepciójuk sikerét igazolja, hogy éves foglaltságuk meghaladja a 60 %-ot, a nyári szezonban teltházzal üzemeltek.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:29| Szerző: KDNP

Láng Zsolt polgármester Gyulán vette át a Magyar Turizmus Zrt. által odaítélt díjat október 25-én. A nagyszabású ünnepi gálán hazánk legszebb városait és köztereit jutalmazták.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen a Magyar Turizmus Zrt. különdíját nyerte el a II. Kerületi Önkormányzat. 2013-ban a legszebb főterek kategóriájában a zsűri a Mechwart ligetnek ítélte az első díjat. A kitüntetést Láng Zsolt Denéné Tóth Marianntól, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától vette át. Az elismerés átadásakor a jutalmazó kiemelte a II. kerület közterületeinek és zöld felületeinek megóvásáért és szépítéséért tett törekvéseit.

01.jpg

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:27| Szerző: KDNP

Fogyatékos emberek foglalkoztatását segítő hálózat alakul az Új Széchenyi Terv keretében, a csaknem ötmilliárd forintos program célja, hogy a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését képzésekkel vagy konkrét állásajánlatokkal segítsék – mondta szakmai konferencián Soltész Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztériumának szociális és családügyért felelős kereszténydemokrata államtitkára.

Soltész Miklós arról beszélt, a fogyatékos emberek nagy részének az a törekvése és vágya, hogy ne eltartott, támogatott legyen, hanem ő maga is hozzá tudjon járulni a gazdaság, az ország fejlesztéséhez.

A szemléletváltásnak köszönhetően mind több nagy cég foglalkoztat megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos embereket – közölte. Utalt arra is, hogy 2010 óta már tízezerrel sikerült növelni a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak számát.

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a tárca a múlt héten írt ki egy 620 millió forint keretösszegű pályázatot foglalkoztatotti létszámbővítésre, új munkahelyek kialakítására. Reményei szerint ezzel a pályázattal két-háromszáz új munkahely jöhet létre az országban, olyan térségekben, ahol alacsonyabb a foglalkoztatás.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:26| Szerző: KDNP

The move to levy 12 per cent service tax that was so far applicable only to restaurants that served liquor will now be charged in all restaurants that have an air-conditioning. move will hit frequent restaurant-goers, especially the youth and the urban middle class.

A popular Hindi film remembered for its catchy songs and its leading lady gyrating on the beach is also best recalled for actor Aamir Khan’s rakish character walking into a restaurant, asking for the fan to be switched on, and a visibly embarrassed steward replying that the “AC is on”.

Read article...

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:23| Szerző: KDNP

Nemrégiben adták át a A World Travel Awards díjakat, mely az idegenforgalom legnagyobb és legrangosabb nemzetközi díja, és a szakma dolgozóinak szavazatai alapján ítélnek oda minden évben.

A turizmus Oscarjának nevezett díjban több magyar szolgáltató is részesült.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:22| Szerző: KDNP

Az előrejelzés szerint idén a tavalyi rekordot 8 százalékkal meghaladó mértékben nőhet az idegenforgalom, év végéig 23-24 millió vendégéjszakát töltenek el a szálláshelyeken az idelátogató külföldi és hazai vendégek - mondta a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

Csepreghy Nándor tájékoztatása szerint a tavalyi, hozzávetőleg 1200 milliárd forintos bevétellel Magyarországon a GDP hét százalékát teszi ki az idegenforgalom részesedése és a következő években a 15-18 százalékos arány elérése a feladat. Az ország vonzerejének növekedéséhez az Új Széchenyi Terv beindítása nyomán 150 milliárd forint értékben több mint 600 kisebb-nagyobb fejlesztés valósult meg - döntő mértékben EU-s forrásból - amelyekbe sok egyéb mellett szállodaépítés, egészségturizmust szolgáló beruházások, strandbővítések, a természeti, kulturális örökségek megóvása, elérésükhöz a jobb körülmények biztosítása szerepel. Viszont lemaradás van a konferenciaturizmus infrastruktúrájában, holott ez az idegenforgalom jól jövedelmező szegmense, ezért például Budapesten egy új centrum megépítése a feladat - tette hozzá.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:20| Szerző: KDNP

Presentation for our #MarketingSA get together on 15 May, 2013 at Umthentwini, KwaZulu.

http://www.slideshare.net/MartinHatchuel1/responsible-tourism-may-2013

 |   | Szólj hozzá!
2013.11.04. 14:09| Szerző: KDNP

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint augusztusban mind a külföldi- (1,9%), mind a belföldivendég-éjszakák száma (3,7%) emelkedett, a megszokott tendenciától eltérően a belföldivendég-forgalom növekedése meghaladta a külföldiét.

A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 11%-kal nőtt. Az árbevétel növekedésében szerepet játszott a kiadott szobák átlagárának 5,1%-os emelkedése is.

Augusztusban a külföldi vendégek 1,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 2,4, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 1,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A jelentősebb küldő országok vendégforgalma változóan alakult. Míg a Németországból, az Olaszországból, az Ausztriából és a Csehországból érkező vendégek forgalma csökkent (9,7; 5,8; 11 és 3,6%), addig az orosz, a brit és a lengyel vendégek által eltöltött éjszakák száma számottevően emelkedett (20; 12 és 7,7%).

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!
2013.09.03. 11:42| Szerző: KDNP

Megkezdődött a veszprémi Hősi kapu fejlesztése 172 millió forint uniós támogatással, 262 millió forintos összberuházással. Az Óváros térről a várhoz vezető átjáróban látogatói információs pontot és interaktív helytörténeti múzeumot hoznak létre.

Az 1938-ban megépült, helyi védettséget élvező várkapu rendeltetése az volt, hogy a látogató érzékelje ahogy elhagyja az Óváros teret és a várba érkezik; a mostani fejlesztés egyik célja a létesítmény eredeti rendeltetésének visszaállítása, amely egy lényegesen jobb technológiai infrastruktúra telepítésével valósítható meg.

A rekonstrukció keretében tervezett fő funkció kifejezetten a vár és a várhegy emlékhelyeinek bemutatását szolgálja: a kapunál a vendégek előzetes tájékoztatást kaphatnak a rájuk váró látnivalók jelentőségéről, történelmi múltjukról, ezzel segítve a várbeli élményekre való ráhangolódást és a befogadást.

A cikk folytatása.

 |   | Szólj hozzá!
2013.09.03. 11:41| Szerző: KDNP

Csepreghy Nándor tájékoztatása szerint a tavalyi, hozzávetőleg 1200 milliárd forintos bevétellel Magyarországon a GDP hét százalékát teszi ki az idegenforgalom részesedése és a következő években a 15-18 százalékos arány elérése a feladat. Az ország vonzerejének növekedéséhez az Új Széchenyi Terv beindítása nyomán 150 milliárd forint értékben több mint 600 kisebb-nagyobb fejlesztés valósult meg - döntő mértékben EU-s forrásból - amelyekbe sok egyéb mellett szállodaépítés, egészségturizmust szolgáló beruházások, strandbővítések, a természeti, kulturális örökségek megóvása, elérésükhöz a jobb körülmények biztosítása szerepel. Viszont lemaradás van a konferenciaturizmus infrastruktúrájában, holott ez az idegenforgalom jól jövedelmező szegmense, ezért például Budapesten egy új centrum megépítése a feladat - tette hozzá.

A helyettes államtitkár utalt rá, az EU a 2014-2020 közötti időszakban a turisztikai fejlesztések támogatásánál a hangsúlyt az idegenforgalmi vonzerő fokozására, a vendégfogadás körülményei minőségének javítására, az országimázst növelő turisztikai attrakciók megvalósítására helyezi. A koncepció szerint ily módon a várhatóan megélénkülő forgalom nyomán keletkező pluszbevételekből jut majd például egy-egy régióban további szállodaépítésekre, a gyógyfürdők bővítésére, kerékpárutak kialakítására. Összességében ezáltal is emelkedhet a szolgáltatások minősége, ami azért fontos, mert az idegenforgalom világszerte az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, a versenyben pedig nem lehet lemaradni - húzta alá Csepreghy Nándor.

A cikk folytatása.

 |   | Szólj hozzá!