2014.08.04. 11:13| Szerző: KDNP

A turizmus növekedése elsősorban a vidéki munkahelyteremtésnek kedvez – hangzott el Kurucz Éva sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő csütörtökön, a budapesti Szent István téren, Horváth Gergellyel, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettesével közösen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, az adatok azt mutatják, hogy Budapest és Magyarország egyre vonzóbb hely a turisták számára. Mint fogalmazott, „az igazi áttörést” a 2013-as év jelentette az ágazat számára, amikor a korábbi évektől eltérően nemcsak a beutazó, hanem a belföldi turizmus is markánsan tudott növekedni.

Európában egyedülálló eredményt értünk el ezzel, hiszen tíz százalékkal nőtt a belföldi turizmus, és ez az arány az idei év első hónapjaiban is folytatódott, sőt, a 2014-es év elmúlt hónapjaiban voltak olyan időszakok, amikor akár 10-20 százalékos volt a növekedés – ismertette Kurucz Éva.

A kormányszóvivő szerint „az a tény, hogy Magyarország jobban teljesít, és rekordokat dönt a belföldi turizmusban, a foglalkoztatásban is nagyon reményteli folyamatokat indított el”, ugyanis ez az ágazat különösen fontos a munkahelyteremtés szempontjából. Nagyobb belföldi turizmus, több munkahely és több vidéki munkahely – mondta Kurucz Éva.

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr356572279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.