2013.11.04. 14:09| Szerző: KDNP

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint augusztusban mind a külföldi- (1,9%), mind a belföldivendég-éjszakák száma (3,7%) emelkedett, a megszokott tendenciától eltérően a belföldivendég-forgalom növekedése meghaladta a külföldiét.

A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 11%-kal nőtt. Az árbevétel növekedésében szerepet játszott a kiadott szobák átlagárának 5,1%-os emelkedése is.

Augusztusban a külföldi vendégek 1,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 2,4, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 1,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A jelentősebb küldő országok vendégforgalma változóan alakult. Míg a Németországból, az Olaszországból, az Ausztriából és a Csehországból érkező vendégek forgalma csökkent (9,7; 5,8; 11 és 3,6%), addig az orosz, a brit és a lengyel vendégek által eltöltött éjszakák száma számottevően emelkedett (20; 12 és 7,7%).

A cikk folytatása...

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr25614251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.