2013.09.03. 11:42| Szerző: KDNP

Megkezdődött a veszprémi Hősi kapu fejlesztése 172 millió forint uniós támogatással, 262 millió forintos összberuházással. Az Óváros térről a várhoz vezető átjáróban látogatói információs pontot és interaktív helytörténeti múzeumot hoznak létre.

Az 1938-ban megépült, helyi védettséget élvező várkapu rendeltetése az volt, hogy a látogató érzékelje ahogy elhagyja az Óváros teret és a várba érkezik; a mostani fejlesztés egyik célja a létesítmény eredeti rendeltetésének visszaállítása, amely egy lényegesen jobb technológiai infrastruktúra telepítésével valósítható meg.

A rekonstrukció keretében tervezett fő funkció kifejezetten a vár és a várhegy emlékhelyeinek bemutatását szolgálja: a kapunál a vendégek előzetes tájékoztatást kaphatnak a rájuk váró látnivalók jelentőségéről, történelmi múltjukról, ezzel segítve a várbeli élményekre való ráhangolódást és a befogadást.

A cikk folytatása.

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnpturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr465493259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.